Gara-Gara Tidak Tahan DIKEC@M Netizen dan Berasa T@KUT Akhirnya Aliff Syukri REP0RT P0LlS Nak Ambil Tindakan Pada yang mengugut keselamatan diri beliau?


[Video] Lama berdiam diri, akhirnya Ali Puteh jelaskan apa yang terjadi sebenarnya
Apa yang terjadi dari semalam antara Ali Puteh, Aliff Syukri dan Balu Abam Bocey telah membuat ramai membuat pelbagai spekulasi.

Ada yang menyokong tindakan Dato Aliff Syukri membongkar segalanya tetapi ada juga yang menyokong Ali Puteh. Tetapi kesil4pan Ali Puteh adalah apabila dia mengeluarkan satu kata kesat terhadap kakak iparnya sendiri dan ini menaikkan amarah netizen terutamanya peminat Abam Bocey.

Ali semalam ada memuat naik status berkenaan isteri arw4h yang dikatakan mengejar harta.

CABARAN DARI ALI PUTEH KEPADA ALIFF SYUKRI

Ali kemudian memuat naik kenyataan mencabar Aliff untuk bersemuka bagi menyelesaikan isu terbabit selain mendakwa usahawan itu orang kaya yang gemar mengambil kesempatan.

Selepas status dimuat naik, Ali Puteh tidak memberi sebarang respond dan hanya katakan akan jelaskan dalam masa terdekat ini.

Hari ini pihak produksi Melodi TV3 telah memuat naik satu klip video pendek temubual bersama Ali Puteh.

“Di dalam rakaman tersebut, Ali menjelaskan bahawa harta jangan ditanya kerana yang paling penting buat masa ini adalah untuk menjelaskan hutang hutang arwah yang ditinggalkan.”

ALI JELASKAN SEGALA GALANYA DALAM TEMUBUAL

Ali menjelaskan segala segalanya tentang tuduhan dia tidak mahu beri apa apa kepada Balu arwah Abam Bocey.

Sila dengar betul betul apa Ali Puteh jelaskan..

ALIFF SYUKRI BUAT REPORT POLIS KERANA ADA UGUTAN TERHADAP DIA
Setelah teruk dikecam dan dihina siap ada ugutan untuk bvnvh. Dato Aliff Syukri dan produser rancangan TV Terlajak Kasih mengambil keputusan untuk membuat laporan polis di salah sebuah Balai Polis di ibu negara.

Tujuan Aliff Syukri buat laporan polis adalah untuk keselamatan mereka sendiri kerana terdapat beberapa ugutan yang boleh disifatkan bahaya.

Dato Aliff Syukri memberitahu sedia untuk selesaikan perkara ini dengan baik bersama Ali Puteh tetapi sehingga kini tiada apa apa respond dari pihak Ali Puteh.

Jutawan kosmetik Aliff Syukri Kamarzaman mendakwa dia kebiasaannya akan menjaga sensitiviti seseorang yang bakal diwawancara dengan memaklumkan mereka mengenai soalan bakal diajukan terlebih dahulu.

Justeru, katanya, dia bingung mengapa Ali Puteh tiba-tiba melenting dengan tindakannya menemubual kakak ipar pelawak berkenaan, Norhidayah Mohd Ali.

“Saya tak faham. Saya hanya beri bantuan duit dan peralatan rumah dari jenama saya sebab saya lihat dia memerlukan. Selain itu bertanya khabar dan disambut baik oleh mereka.

“Semua soalan saya pula dah dipersetujui oleh mereka, bukan saya suka-suka tanya (harap maklum jangan cakap saya tak jaga sensitiviti orang,” katanya di Instagram.

Terdahulu, Ali menghamburkan kata-kata hinaan kepada balu arwah abangnya, Abam di media sosial, susulan menonton rakaman klip video dihasilkan Aliff sewaktu berkunjung ke rumah keluarga Norhidayah.

Bagaimanapun, kenyataan itu sudah dipadamkan.

LAPORAN POLIS TELAH DIBUAT

Ali kemudian memuat naik kenyataan mencabar Aliff untuk bersemuka bagi menyelesaikan isu terbabit selain mendakwa usahawan itu orang kaya yang gemar mengambil kesempatan.

“Tak kaya pun buat YouTube. Duit bayar minyak keta i jeee lepas. Memang saya bantu semua orang. Kalau nak bincang baik-baik, saya ok je. Tapi kenapa macam nak gaduh,” soalnya.

Aliff, 32, pada masa sama menggesa sebelum melontarkan sebarang kecaman, seseorang individu itu perlu menyiasat kebenaran terlebih dahulu.

“Sebelum kutuk tengok rakaman secara langsung dulu. Saya tak salahkan sesiapa malah tak mengutuk sesiapa pun. Cuba dengar.

“Saya ada 10 rakaman video lagi malah sebelum memuat naik minta persetujuan semua. Kami datang pun berjemput, jadi fikirkan.

“Aku tak kaya pun kerana duit YouTube, dah lama buat perniagaanlah. Tunggu tindakan saya,” katanya.

LAPORAN POLIS TELAH DIBUAT

Setelah teruk dik3cam dan dihin4 siap ada ugutan untuk bnuh. Dato Aliff Syukri dan produser rancangan TV Terlajak Kasih mengambil keputusan untuk membuat laporan polis di salah sebuah Balai Polis di ibu negara.

Tujuan Aliff Syukri buat laporan polis adalah untuk keselamatan mereka sendiri kerana terdapat beberapa ugut4n yang boleh disifatkan b4haya.

Dato Aliff Syukri memberitahu sedia untuk selesaikan perkara ini dengan baik bersama Ali Puteh tetapi sehingga kini tiada apa apa respon dari pihak Ali Puteh.

Be the first to comment on "Gara-Gara Tidak Tahan DIKEC@M Netizen dan Berasa T@KUT Akhirnya Aliff Syukri REP0RT P0LlS Nak Ambil Tindakan Pada yang mengugut keselamatan diri beliau?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*