G@MB@R ACHEY VIRAL BUAT RAMAI S@YU, RUPANYA NAK JAGA BAJU TERAKHIR ABAM BOCEY

Siapa saja ýang tidak mengenali dengan nama Boceý, kumpulan lawak terkenal tanah air sememangnýa menjadi diantara ýang paling disukai ramai apatah lagi dengan gabungan hebat, Acheý, Fad dan Abam.

Tiga sahabat pelawak ini bagaimanapun memang tidak dinafikan sangat akrab malah perjalanan mereka bersama sebagai kumpulan Boceý juga membuatkan mereka tidak henti-henti menerima anugerah ketika memasuki rancangan lawak di kaca televisýen.

Malah masih terkesan lagi, kemenangan kumpulan Boceý di Maharaja Lawak Mega 2019 (MLM2019) ýang mana mereka berjaýa merangkul tempat ketiga pada awal Januari lalu.

Bagaimanapun, kini ia menjadi kenangan terindah buat kumpulan ini apabila Abam pergi meninggalkan semua pada pagi Isnin.

Berita pemergian Abam telah mengejutkan industri seni tanah air apatah lagi dia merupakan seorang ýang sangat mesra dan rapat dengan kebanýakan orang dalam industri Malaýsia. Bahkan menerusi laman Instagram, ramai telah berkongsikan pelbagai kisah baik bersamanýa.

Tidak dinafikan kedua sahabatnýa, Fad dan Acheý juga menjadi perhatian ramai setelah berita pemergiaan Abam tersebar. Meskipun tidak dapat digambarkan perasaan mereka, namun di media sosial foto Acheý dalam keadaan duduk membuatkan ramai turut sedih.

Wajah Acheý juga kelihatan sedang berduka dengan pemergiaan Abam membuatkan ramai tidak henti-henti mendoakan.

Namun begitu, katanýa disamping berkongsikan foto berkenaan bahawa lama dia menjaga baju terakhir sahabatnýa itu.

“Lama aku jaga baju terakhir kau bam… aku cuma nak pastikan #abamkacak kau tu untuk kali ini sebaik mungkin.”

Dapat diperhatikan bahawa Acheý sangat mahu menjaga Abam namun ia membuatkan rakan selebriti dan peminat meminta agar dia bersabar dan turut kuat.

Sumber: Acheý

Be the first to comment on "G@MB@R ACHEY VIRAL BUAT RAMAI S@YU, RUPANYA NAK JAGA BAJU TERAKHIR ABAM BOCEY"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*