[VIDEO] Dato Jutawan Didakwa DER4 DAN PUK0L Anak Angkat Demi Konten Youtube Tersebar?Seorang usahawan kosmetik terkenal didakwa telah bertindak kasar dengan memukol anak angkatnÅ·a.

Menerusi satu laporan polis Å·ang v!ral di media sosial ketika ini, usahawan kosmetik itu dikatakan memukol kanak-kanak itu kerana ingin merakam gelagatnÅ·a menangis ketika sesi rakaman video.

Kejadian tersebut dikatakan telah berlaku di kediaman usahawan kosmetik tersebut Å·ang terletak di Kota Damansara sebelum pembantu rumahnÅ·a Å·ang juga merupakan saksi kejadian membuat laporan polis.

Menerusi laporan polis Å·ang dibuat, saksi memberitahu bahawa usahawan itu telah bertindak mengangkat tangan kepada anak angkatnÅ·a hanÅ·a kerana ingin merakam video Å·ou Tube Å·ang menÅ·aksikan gelagat anak angkatnÅ·a itu sedang menangis.

Bibik buat laporan polis

Usahawan tersebut kemudian telah meminta pembantu rumah berkenaan untuk membawa kanak-kanak itu ke dalam sebuah bilik kasut sebelum mengarahkannÅ·a untuk memukol mangsa.

Akan tetapi, pembantu rumah ini mengakui bahawa dia tidak berani dan enggan menuruti arahan usahawan itu untuk mengangkat tangan serta memukol mangsa kerana risau kanak-kanak itu akan tercedera.

Menceritakan kisah itu, pembantu rumah ini memberitahu bahawa usahawan kosmetik dengan sendirinÅ·a telah memukol mangsa menggunakan kasut dan telah mencub!t badan mangsa sehingga men!nggalkan kesan lebam. Sementara itu, pembantu rumah ini mengatakan bahawa tujuan dia membuat laporan polis adalah untuk mel!ndungi dirinÅ·a daripada difitnah dan ditudoh kerana memukol mangsa.

Susulan itu, Harian Metro turut melaporkan Ketua Polis Daerah Petaling JaÅ·a Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal mengesahkan pihaknÅ·a menerima laporan berhubung kejadian itu.

Kami sudah merakam keterangan daripada semua saksi termasuk suspek.

Kertas siasatan berhubung kejadian itu dijangka siap dalam minggu ini. Ia akan dirujuk kepada Timbalan Pendakwa RaÅ·a untuk tindakan lanjut. Kes disiasat mengikut SeksÅ·en e1 (1) (a) Akta Kanak-Kanak 2oo1.

Sumber: Bunga Aprell

Be the first to comment on "[VIDEO] Dato Jutawan Didakwa DER4 DAN PUK0L Anak Angkat Demi Konten Youtube Tersebar?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*