Aliff Puteh Akhirnya Mohon Maaf


ALIFF SYUKRI ENGGAN MOHON MAAF

Semalam Ali Puteh tampil menjelaskan situasi sebenar yang menyebabkan salah faham keluarganya dan pihak isteri arwh Abam.

Menurut Ali, lsu yang dibangkitkan sebenarnya sudah pun dibincangkan bersama-sama isteri Allahyrham Abam.

Menerusi IG kimkidstimer yang mendkwa beliau seorang yang bekerja di firma guaman selama 11 tahun memberi pendapatnya dan ulasannya berkaitan pencerahan yang telah di buat oleh pihak Ali.

Adalah tidak wajar mempertlkaikan wang di dalam dompet arwh yang telah kosong. Beliau beranggapan isteri perlu meneruskan hidup dengan anak sementara menunggu harta far4id di aglhkan.

Individu ini juga menjelaskan sumbangan yang diterima pihak Hidayah adalah kepunyaan dirinya dan tidak ada kena mengena dengan pihak keluarga mahupun ibu arwh sendiri.

Sekiranya perlu urusan kereta atau lain-lain yang tertvnggak kerana hvtang boleh dijelaskan kemudian selepas Faraid di bahagikan dan boleh juga men0lak dari aglhan yang diterima pihak isteri.

Berkaitan b4lu yang menlnggalkan rumah mertua dalam keadaan masih iddah pendapat peribadinya adalah kerana em0si yang di alami Hidayah sendiri setelah suami tempat bergantvng tiada lagi dan diri pula seolah di k0ntrol oleh pihak keluarga mertua menurut kenyataan “bila sudu terlebih dari kuah’.

Tidak dinaflkan keprihatinan Ali dalam membantu urusan harta far4id patut dipuji kerana tanggungjawab menguruskan hal ehwal anak arwah akan jatvh kepada adik beradik lelaki sebelah suami . Cuma cara Ali mungkin seharusnya lebih berhemah dan bertolenrasi

Semoga kedua belah pihak dapat menyelesaikan dengan cara yang sebaiknya tanpa ada pr0vokasi dari pihak lain. Doakan kesabaran mereka terlindung dari fltnah.

UPDATE- Masa live tadi,saya dengar ada wartwan cuba call dayah,tapi macam tak dapat

Sepupu Isteri Arwh Kongsi Sesuatu, Fedtri Yahya Turut Beri Respon “Kalau La Bini Berhati

Kemelut isv di antara Ali Puteh dan b4lu arwh abangnya, Hidayah menjadi tanda tanya ramai netizen. Terdahulu, Ali telah menduh Aliff Syukri sebagai punca berlakunya pergadvhan di antara keluarganya dan Hidayah. Aliff juga turut dicbar untuk bers3muka dengannya serta keluarga.

Meskipun Aliff Syukri selalu dik3cam kerana perkara-perkara yang tak sen0noh tapi kali ini ramai juga yang berkata jika tidak kerana dia, tidak terdedahlah perkara sebenar yang dilalui Hidayah.

Ketelanjuran kenyataan Ali Puteh ‘bin4tangkan’ kakak iparnya itu telah mengvndang kem4rahan ramai pihak, sebagai ahli keluarga, sudah semestinya Akhi Fairuz tidak boleh terima kerana dia kenal sikap sepupunya itu.

Katanya, Hidayah itu seorang yang lurus b3ndul, jadi kalau diperhatikan apabila ditanya sudah semestinya akan dijawab.

Tapi dkwaan Ali kata dia gil4 harta sampai labelkan kakak ipar sendiri hati bin4tang itu telah sangat keterl4luan.

Akhi akui, tindakan Aliff Syukri itu agak mel4mpau, tapi sikap cepat buat andaian Ali itu lagi keterlaluan.Kalau diamati betul-betul, Hidayah ini memang jenis ‘lurus’ sikit orangnya sebab arwh

Abam sendiri pernah mengaku dalam satu program ni pasal isterinya itu. Katanya dia suka usik isterinya sebab lurvs sikit.

Disebabkan itu, ramai pihak kini menyebelahi Hidayah dan Akhi. Malah, ramai yang kesian dengan nasib Hidayah berikutan dengan penddahannya melalui temuramah Aliff Syukri tu.

Bagaimanapun berikutand engan ketelanjuran kata Ali masih belum diperjelaskan oleh Ali dan Hidayah sendiri, Harap dapatlah berbincang dengan baik.

Be the first to comment on "Aliff Puteh Akhirnya Mohon Maaf"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*