Datuk Seri Aliff Syukri Kongsikan Kegembiraan Dapat Duit Dari Youtube RM53,000



Usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri hari ini meluahkan rasa gembiranya kerana mendapat bayaran sebanyak RM53,000 dari Google Malaysia.

“Terima kasih Google Malaysia kerana bagi Aliff Syukri duit. Kerana Aliff Syukri sering dikecam, dikutuk…” katanya.

“Datuk, yang kecam Datuk dapat apa? Nan hado,” kata kakitangannya.

“Dapat dosa,” sampuk rakannya lagi.

Difahamkan, pendapatan itu diperolehi dari laman YouTube , hasil penjanaan dari pengiklanan bersama syarikat tersebut.

Penontonlah yang memberi sumber itu kepada dia kerana menonton video-video Aliff Syukri. Nampaknya segala gimik dan strategi pemasaran beliau menjadi.

Menurut Aliff, dia amat berterima kasih di atas rezeki yang tidak dijangkakan itu, malah rezeki itu turut dikongsikan bersama isteri, bibik dan kakitangan syarikatnya.

“Kecamlah lagi, kecamlah lagi ye,” kata salah seorang kakitangan beliau.

“Bagi orang yang kecam Datuk itu memang rugi,” kata seorang lagi kakitangan Aliff yang merupakan individu di sebalik tadbir saluran channel YouTube Aliff Syukri itu.

Sementara itu di media sosial, netizen memberi pelbagai reaksi terhadap video tersebut.

Lelaki Ini Dedah 1 Juta View, Youtube Bayar RM35K

Satu akaun atau pengguna laman media sosial telah mendedahkan bahawa orang ramailah yang menyumbang hasil kekayaan Aliff Syukri itu.

Menurut netizen yang mengguna nama Muhd Nur Iman Razali menyatakan bahawa kalau 1juta view 35k youtube akan bayar.

Nampaknya kalau dihitung semua jumlah semua video melebihi puluhan juta view. agak-agak dah berapa banyak Aliff Syukri dapat ?

Pandai dia buat duit dengan megambil peluang jadi youtuber.

Tak sangka youtube ini boleh menghasilkan pendapatan lumayan ye dak?

Dulu hanya Syazli Syahmi , Yoe Parey dan Asif dan Alief Irfan jer dapat puluhan ribu hasil dari youtube, tapi dah ramai nak ikut langkah mereka.

Patut lah ramai buat youtube sekarang ni termasuk Azwan Ali dan Dato Vida ye?

Dengar cerita rancangan TV pun dah jual siaran diorang ke youtube untung mendapatkan pendapatan lumayan dari google dan youtube.

Anda tak nak jadi youtuber ke?

Sumber: https://www.missviraltv.com/2018/11/dato-aliff-shukri-terima-bayaran-rm53-ribu.html

Be the first to comment on "Datuk Seri Aliff Syukri Kongsikan Kegembiraan Dapat Duit Dari Youtube RM53,000"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*