Penyanyi Black Terbabit Dalam KEM@L@NG@N Motor. Mohon Doa Orang Ramai


Penyanyi yang popular Black Hanifah yang terbabit dalam kemalangan ketika menyertai program perlumbaan motosikal lasak di Ulu Yam semalam, kini dalam keadaan stabil.

Dalam kejadian kira-kira jam 2.30 petang itu, Black mengadu sukar untuk bernafas selepas dia terjatuh dalam pusingan pertama perlumbaan.

Isterinya, Naquia Yasirah berkata, Black yang dibawa ke hospital oleh anggota Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) kini diminta doktor untuk berehat sehingga keadaannya benar-benar stabil.

“Ketika dia terjatuh, dia tak boleh bernafas dan pihak APM membawanya ke hospital dengan segera,” katanya.

Menurutnya, Black kemudian menjalani pemeriksaan termasuklah x-ray di hospital semalam.

“Kemalangan itu membabitkan bahagian dada hingga membuatkan dia sukar bernafas. Selepas menjalani x-ray didapati tidak ada bahagian tulang yang patah,” katanya.

Naquia berkata, itu bukan pertama kali Black terbabit dalam kemalangan ketika menyertai perlumbaan motosikal lasak. Sebelum ini penyanyi itu pernah patah tangan dan terpaksa menjalani pembedahan.

“Kali ini dia tidak ditahan di hospital. Namun, doktor menasihatkan supaya kesihatannya dipantau dan sekiranya ada sebarang komplikasi dalam pernafasan dan sebagainya, rawatan susulan akan dijalankan,” katanya.

Black yang menyertai perlumbaan motosikal lasak CKD MX Series di acara Ulu Yam mengejutkan pengikut-pengikutnya di Instagram selepas berkongsi foto dia dalam keadaan terbaring dan dikelilingi anggota paramedik APM.

Be the first to comment on "Penyanyi Black Terbabit Dalam KEM@L@NG@N Motor. Mohon Doa Orang Ramai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*